Eikö autosi päässyt katsastuksesta läpi tuulilasissa olevan särön vuoksi?

Naarmuinen tai hankautunut tuulilasi johtaa katsastajan arvion perusteella korjauskehotukseen tai hylkäämiseen. Hylkäyspäätös on yllättänyt monet, joilla on ollut se vanha mielikuva, että vain kuljettajan näkökenttään osuva tuulilasin halkeama voi johtaa hylkäykseen.

Tuulilasi kuluu siinä kuin muutkin auton osat. Noin 150 000 kilometrin ajon jälkeen lasi on jo rajun näköinen, varsinkin jos autolla on ajettu paljon maantieajoa. Isot halkeamat ovat selkeä turvallisuusriski. Useat meistä tietävät, miltä tuntuu tirkistellä naarmuisen tuulilasin läpi vasten ilta-aurinkoa.

Kun nousee kysymys tuulilasin vaihdosta, jopa vanhaan autoon, voi yllättyä tuulilasin hinnasta enemmän, kuin hylkäyspäätöksestä. Keskihintaisen tuulilasin vaihto töineen maksaa noin 300-450 euroa tai erikoisherkuilla varustettuna jopa 1000 euroa (uudet autot).

Ymmärrämme ongelman, siksi haluammekin tarjota asiakkaillemme hyvin edullisia, mutta laadukkaita sertifioituja tuulilaseja.

Milloin lasin voi korjata?

Jos tuulilasissasi on kivenisku eikä se ole suurempi kuin 25mm eikä se ole kuljettajan näkökentässä tai tuulilasin reuna-alueilla, niin tällöin se on mahdollista korjata. Sama pätee halkeamiin.

Kauanko lasin vaihdossa menee aikaa?

Autosta riippuen tunnista kolmeen, mutta autoa on turvallista siirtää vasta kahden tunnin päästä. Aika milloin autoa saa siirtää on liimanvalmistajasta kiinni. Suosittelemme, että varaat koko päivän auton lasin vaihdolle, sillä erityisesti talvella kylmä sää hidastaa liiman kuivumista.

iphone white

Milloin haljennut tuulilasi pitäisi vaihtaa ja miksi?

Jos tuulilasisi ei ole korjattavissa tai se on kulunut, silloin se on vaihdettava. Tutkimuksen mukaan auto jolla on ajettu 150.000 km ja missä on alkuperäinen tuulilasi, on kulunut tuulilasi turvallisuusriski.

Milloin tuulilasi pitää vaihtaa?

Mikäli tuulilasissa on isompi särö tai halkeama, on lasi usein vaihdettava uuteen. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos vaurio on yli kahden euron kokoinen tai se sijaitsee lähellä lasin reunaa, on sitä usein vaikea saada korjaamalla kuntoon.

MEIDÄN TYÖT

TUULILASIN VAIHTO BLACK MAMBASSA

Työtakuu 5 vuotta. Toimitusaika 2 viikon sisällä.
Tuulilasin merkki FYG tai XYG:
Lisää tietoa tuulilasin valmistajasta Xinyi Glass Holdings Limited (XYG)

Xinyi Glass Holdings Limited (XYG) perustettiin vuonna 1988 Hong Kongissa, jossa sen pääkonttori sijaitsee nykypäivänäkin. Konsernilla on kuusi suurta tuotantolaitosta,

jotka sijaitsevat Dongguanissa, Shenzhenissa, Jiangmenissa, Wuhussa, Tianjinissa ja Yingkoussa, niiden kokonaispinta-ala on yli 5 miljoonaa ㎡ ja niissä työskentelee yhteensä 15000 työntekijää. Tuotanto on täysin automatisoitu.

Xinyi Glass:in osuus maailman autolasin jälkimarkkinoilla on yli 20%, kattaen yli 100 maata ja aluetta kaikkialla maailmassa. Yritys valmistaa ja my

 

y vuosittain yli kaksi miljoonaa auton lasia. XYG tarjoaa yli 30 000 autolasinimekettä, joten tuulilasin voi löytää mille tahansa automerkille. Yritys valmistaa autolaseja mm. Fordille, Chryslerille, Mitsubishille, Hyundaille ja SsangYongille. Sekä yhtiö, että sen tuotteet ovat läpäisseet useita sertifikaatteja, kuten ISO/TS16949: 2002, ISO14001: 2004, OHSAS18001, VDA (Saksa), DOT (USA), ECE (EU) ja 3C Standard (Kiina).

Yhtiö valmistaa mm.:

 • lämpöä heijastavia laseja
 • laminoituja laseja, joilla on hyvä läpinäkyvyys, korkea mekaaninen lujuus, kylmyyden ja kuumuuden kestävyys
 • karkaistuja laseja lämmityksellä
 • luodinkestäviä laseja
 • monikerroksisia laseja lämmityksellä

Yhtiö on sitoutunut energiansäästöön ja ympäristöystävällisten tuotteiden tutkimiseen ja kehittämiseen. Xinyi Glass investoi uuteen teknologiaan ja tuotekehittelyyn selviytyäkseen markkinoiden ja asiakkaiden yksilöllisistä tarpeista. Xinyj Glass pystyykin aloittamaan kilpailijoitaan nopeammin autolasien tuotannon uusiin automalleihin, hinnan pysyessä kuitenkin suhteellisen matalalla tasolla.

Pakettiauto

Alk. 200€
 • Tuulilasin hinta- 120€ alk.;
 • Tuulilasin vaihto / asennus- 100€;
 • Työkesto 4-5 tuntia;
 • Työtakuu 5 vuotta.

Henkilöauto

Alk. 170€
 • Tuulilasin hinta- 90€ alk.;
 • Tuulilasin vaihto / asennus- 80€;
 • Työkesto 3-4 tuntia;
 • Työtakuu 5 vuotta.

Kuorma-auto

Alk. 330€
 • Tuulilasin hinta- 180€ alk.;
 • Tuulilasin vaihto / asennus- 150€;
 • Työkesto 4-6 tuntia;
 • Työtakuu 5 vuotta.

VARAA AIKA TUULILASIN VAIHTOON

Meiltä saa myös tuulilasit eri valmistajilta, kuten Splintex, Securit, Nordglass.
Hyvä asiakkaamme, tarjouspyynnössä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot: auton malli ja vuosi, sekä tuulilasin tyyppi (antenni, sadetunnistin, lämmitettävä lasi- tuulilasissa joko kokolasi- tai (ala) reunalämmitys, yms...)

Voit varata ajan tuulilasin vaihtoon puhulimitse, chatin avulla tai lähettämällä viestin alhaalla olevan yhteydenlomakkeen avulla.

Osoite

Voivalantie 24, 20780 KAARINA
Juvan teollisuuskatu 5, 02920 ESPOO

Puhelinnumero

+358505915910 Kaarina
+358505916016 Espoo